Tänk på B2B marknadsföring

som om det vore havet

Det finns gott om fisk och du vet vilka du vill fånga. Men först måste du hitta dem, fånga deras uppmärksamhet och attrahera dem med rätt bete.

Din verksamhet är unik precis som råden du behöver för att lyckas

B2B marknadsföring utvecklas och anpassas ständigt efter nya möjligheter, trender och tekniska innovationer och det kan vara en utmaning.


Om du driver ett litet eller medelstort företag så handlar din dagliga kamp troligen inte om marketing automation-plattformar. Inte heller om lead generation funnels eller multi-channel reklamkampanjer, eller hur?


Den riktiga utmaningen för dig är att hitta nya kunder med de begränsade marknadsförings-resurser du har tillgängliga. Att välja vad som är bäst för ditt företag.


Det spelar ingen roll om ni är en startup som håller på att skapa er första marknadsförings-strategi. Eller en etablerad verksamhet som fastnat i gamla vanor i marknadsföringen. Med lite hjälp kan ni övervinna era utmaningar och börja göra rätt saker för att nå era mål.

Känner du igen utmaningarna?

Värdet jag tillför är ett nytt perspektiv och decennier av internationell erfarenhet inom B2B marknadsföring. Det inkluderar lärdomar från både framgångar och misstag. Marknadsföringen har många gemensamma nämnare oavsett storleken på ditt företag eller branschen som du verkar i. Därför arbetar jag med de vanligaste utmaningarna och använder allt jag lärt mig på stora företag och omsätter det till ett format som passar mindre företag lika bra.

Målgrupper

Att ha en bestämd målgrupp är en sak. Att hitta de lågt hängande frukterna är något helt annat. Du behöver identifiera de bästa marknadssegmenten eller profilerna för ditt erbjudande. Sedan närma dig dem på det effektivaste sättet för din verksamhet och budget.

Beskriva vad ni gör

Det här låter självklart men är ofta förbisett. Det är vitalt för din framgång när du marknadsför dig. Om ni inte kan beskriva vad ni gör på enklast möjliga sätt så har ni ett problem. Om inte alla på företaget dessutom säger exakt samma sak så har ni ett problem till. Den heliga gralen inom marknadsföring är att få marknaden att prata om din verksamhet. Och säga exakt det du vill att de ska säga.

Kommunicera era produkter eller tjänster

Det är enkelt att föra samtalet framåt när du sitter med en potentiell kund i ett säljmöte . Då kan du presentera ditt erbjudande på bästa möjliga sätt. Men när du kommunicerar via webbsidor, i sociala kanaler och i filmer så måste du ändra dina budskap för att fånga mottagarens intresse.

Konkurrensfördelar

Du tycker kanske det är uppenbart varför kunderna ska köpa av dig och ingen annan. Men från ett marknadsperspektiv är det svårt att se skillnaden mellan dig och dina konkurrenter. Du måste hitta det bästa sättet att stå ut i mängden och bli det självklara valet.

Prioritera

Jag älskar det gamla citatet ”Den som jagar två kaniner fångar ingen.” Ju fler marknadsförings-aktiviteter ni håller på med samtidigt, desto mindre chans har ni att lyckas med varje aktivitet. Ni måste besluta er för vad ni ska fokusera på just nu och få det att flyga först innan ni påbörjar något ytterligare.

Behöver du åka i snabbfilen?

Inga problem, det bästa sättet att förbättra din marknadsföring snabbt är en workshop. Det är ett populärt val eftersom alla deltagare kan vara med vid ett och samma tillfälle. Det innebär minimal påverkan på ert dagliga arbete jämfört med många olika möten över tid.


Under en dag arbetar vi oss igenom era huvudsakliga utmaningar inom marknadsföring i snabbt tempo och med fast agenda. Vi skapar er marknadsförings-strategi tillsammans och använder engagerande metoder med bevisade resultat.


Workshopen inkluderar ett uppstartsmöte där vi anpassar innehållet efter era behov. Vi har också ett uppföljningsmöte efteråt och går igenom dokumentationen, summerar och utvärderar. Workshopen genomförs på plats eller online med deltagare på flera platser.

Mitt första råd till dig är att ta kontakt

Om Herman Lundquist

Jag började som företagssäljare men upptäckte snart att marknadsföring var min verkliga passion. En passion som öppnade dörrar till seniora marknadsföringsroller i Europa och Asien i över 20 år. Jag har bland annat arbetat som marknadschef på Canon, American Express, Standard Chartered Bank, Sharp och som business director på reklambyrån J. Walter Thompson.


Idag driver jag eget företag som rådgivare inom B2B marknadsföring för små och medelstora företag. Jag bor i Stockholm men arbetar både i Sverige och utomlands. Jag jourar också som frivillig sjöräddare på Sjöräddningssällskapet några dygn varje månad.


Min andra passion är havet och så gott som alla vattensporter. När jag inte arbetar hittar du mig troligen med ett leende på en surfbräda, wakeskate, wakefoil eller under ytan - med eller utan luftsupport.

Success message!
Warning message!
Error message!